Drobečková navigace

Úvod > Aktuálně > Osvěžení na Pyrocaru - pivo, limonáda, koupel v cisterně

Osvěžení na Pyrocaru - pivo, limonáda, koupel v cisterně



Přibyslavský Pyrocar měl sociální zázemí včetně polních sprch. Stanoví nocležníci se pod nimi mohli zbavit potu a prachu, který viditelně stoupal vzhůru z napadrť suché trávy letištní plochy, která se po dlouhých týdnech tropických veder bez nebeské závlahy proměnila v savanu a step.

 Výhodu měly hasičské sbory, které do Přibyslavi nepřijely s prázdnými cisternami. Mnohé sloužily jako dostatečně hluboký i studený bazén.

 Pitný režim v největší míře zajistil Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod. Podle Jiřího Votavy, st., ředitele hotelu Přibyslav, který měl na starosti bohatý hasičský catering, se vyčepovalo 257 padesátilitrových sudů jedenáctistupňového Rebela Tudor, 37 dvacetiltrových a 12 třicetilitrových sudů nealkoholického piva. Vypilo se také přibližně 50 padesátilitrových sudů moku z hanáckého pivovaru Litovel.

 Ne dost na tom, řada sborů se pro dvoudenní pobyt na horkém přibyslavském letišti vybavila vlastním výčepním zařízením a dovezla si sud piva, který jim pro velký hasičský svátek věnoval místní pivovar.

 Čepovala se i Poctivá limonáda. Tak zní název šťavnatého nápoje, který prý nejvíc chutná dosud poctivým, nadmíru krásným hasičkám. Nic na tom, že na Pyrocaru pokřtily kalendář sestavený z portrétů svého kouzla a půvabu nikoli limonádou, ale Fernet Stockem.

 Připravil Ivo Havlík,

 Image (5).jpg

Image (10).jpg

Image.jpg

Image (6).jpg

Image (7).jpg

Image (1).jpg

Image (2).jpg

Image (3).jpg

Image (4).jpg

fotografoval Michal Fanta


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů