Drobečková navigace

Úvod > Aktuálně > Přibyslav se proměnila v Mekku hasičů, na požární automobily se přijelo podívat 40000 lidí

Přibyslav se proměnila v Mekku hasičů, na požární automobily se přijelo podívat 40000 lidí



Na dvoudenní setkání požárních automobilů, jejich řidičů, strojníků a osádek Pyrocar 2018, které se konalo od pátku do nedělního rána na přibyslavském letišti, se dostavilo přes 400 ohňům a jiným živlům čelících automobilů.

Z toho bylo přesně 325 cisteren sborů dobrovolných hasičů. Přihlášeno bylo 352, leč některé musely zůstat ve svých obcích a městech kvůli aktuálním požárům.

Další vystavené vozy byly historické a své tzv. vlajkové lodě současných výrobních programů přivezly české a zahraniční automobilky.

Přehlídku v sobotu před polednem slavnostně zahájilo houkání sirén. Starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Karel Richter uvítal ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD). Přítomni byli hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek a generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR generálmajor Drahoslav Ryba - oba nad Pyrocarem měli osobní patronát.

Zvon Pyrocaru 2018 z rukou Karla Richtera převzal starosta města Martin Kamarád (ODS). Oznámil, že originální doklad o Přibyslavi jako tradiční Mekky českých hasičů bude trvale uložen na radnici.

Žel, v odpoledních hodinách se právě na Pyrocaru zastavilo srdce starosty Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, jeho životní funkce se přes okamžitou pomoc záchranářů nepodařilo obnovit a Karel Richter zemřel.

Příští, již šestý Pyrocar bude uspořádat po tříleté přestávce v roce 2021.

Text a foto: Ivo Havlík

Image.jpgBranou u Osivy na letiště projelo přes 400 požárních automobilů.

Image (1).jpg

Image (2).jpg

Image (3).jpg

Na techniku pro boj se živly se ve dvou dnech přišlo podívat přibližně 40 tisíc lidí.

Image (4).jpg

Image (5).jpg

Hasiče a návštěvníky Pyrocaru pozdravili generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR generálmajor Drahoslav Ryba a starosta města Přibyslav Martin Kamarád.

Image (6).jpg

Úplně celým letištěm se dvěma syny prošel ministr vnitra Jan Hamáček. 

Image (7).jpg

Při zahájení setkání hasičů starosta Přibyslavi Martin Kamarád převzal z rukou Karla Richtera zvon s emblém Pyrocaru 2018 a znakem města.

Image (8).jpg

Na strništi naproti letiště parkovalo přibližně 10 000 osobních automobilů

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů