Drobečková navigace

Úvod > Aktuálně > Přibyslavský Pyrocar - to nebyly jen automobily

Přibyslavský Pyrocar - to nebyly jen automobily



Jedním z nových úkolů profesionálních a dobrovolných hasičů je poskytnout účinnou pomoc při mimořádných událostech, mezi něž patří i vypátrání a záchrana osob ze sutin zřícených budov. 

 Psovod a pes v záchranářské kynologiii tvoří nedílnou dvojici. Při indispozici psovoda je nevyužitelný pes, při indispozici psa je nevyužitelný psovod.

 Po zemětřesení v Turecku v roce 1999 bylo zřejmé, že se i čeští hasiči musí zabývat myšlenkou spolupráce s dobrovolnými kynology, kteří do té doby spolupracovali především s Hlavním úřadem civilní ochrany, Armádou ČR nebo Celní správou.

 Vynikající družstva záchranné kynologie například mají sbory dobrovolných hasičů obce Zbůh v okrese Plzeň-sever nebo města Hejnice ve Frýdlanstkém výběžku.

 Práci záchranářských psů na Pyrocaru 2018 předvedli profesionální a dobrovolní hasiči, naopak tzv. bojové psy představila Policie ČR.

 Nepochybně nikdy dříve na přibyslavském letišti nebylo tolik fyzicky a mentálně zdatných a na slovo poslušných psů, nejvěrnějších přátel člověka.

 Foto: Michal Fanta

Image (1).jpg

Image (2).jpg

Image (3).jpg

Image (4).jpg

Image (5).jpg

Image (6).jpg

Image (7).jpg

Image (8).jpg

Image.jpg

 

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů