Drobečková navigace

Úvod > Aktuálně > Na Pyrocaru byla nová Škoda Octavia Combi rozstřihána a potom rozdrcena

Na Pyrocaru byla nová Škoda Octavia Combi rozstřihána a potom rozdrcena



Do atraktivních ukázek Integrovaného záchranného systému se na přibyslavském Pyrocaru 2018 zapojila i jednotka Sboru dobrovolných hasičů Žďár nad Sázavou 2 – Zámek.

Jednotka je - stejně jako přibyslavská - zařazena do kategorie JPO II s povinností vyrazit k mimořádné události do 5 minut od vyhlášení poplachu. Dlouhodobě je předurčena i pro zásahy při těžkých dopravních nehodách.

Na přibyslavském letišti byla simulována dopravní nehoda a dobrovolní hasiči měli za úkol z "havarovaného" vozidla vyprostit zraněnou posádku. Probíhal boj o život.

Obdobný úkol při letošním Dni otevřených dveří své zbrojnice splnili dobrovolní hasiči města Přibyslav, ovšem s tím rozdílem, že pasažéry - figuranty vyprošťovali ze starého, notně ojetého a rezavého vozu, kterého již nečekalo nic jiného, než konečné zešrotování.

Naopak žďárští hasiči na přibyslavském letišti do práce dostali zcela novou Škodu Octavia Combi, která po silnici vůbec nikdy nejezdila; pokud nepočítáme její cestu do Přibyslavi. Jen pár dnů tomu v Mladé Boleslavi opustila montážní linku společnosti AUTO Škoda. Nádherný automobil tedy měl jepičí život.

Fotofeportáž ukazuje, jak si Martin Pivnička, Marek Prokop, Vojtěch Březina, Ondřej Pérez a Jan Fiala s AKU zařízením firmy Weber Rescue System před početným publikem poradili a vůz v zájmu záchrany cestujících hydraulickými nůžkami rychle rozstříhali.

Aby se nic z bohatě vybavené Octavie nedalo zneužít, podle smlouvy musela být vzápětí rozdrcena. Smutnou povinnost splnil pancéřovaný buldozer Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru ČR z Hlučína. Nejedno oko motoristů přitom zaslzelo.

Text: Ivo Havlík

Foto: Michal Fanta

Image (8).jpg

Image.jpg

Image (1).jpg

Image (4).jpg

Image (2).jpg

Image (3).jpg

Image (5).jpg

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů