Drobečková navigace

Úvod > Aktuálně > Rozkopaným Keřkovem a Dobrou projel 21,5 m dlouhý tahač, vezl Panthera

Rozkopaným Keřkovem a Dobrou projel 21,5 m dlouhý tahač, vezl Panthera



Husarský kousek se ve čtvrteční podvečer povedl Petru Havlíčkovi z Polné.

 Řidič humpolecké firmy Pretol za plného silničního provozu projel napůl zúženými vozovkami v rozkopaných místních částech Přibyslavi - Keřkově a Dobré. Zvládl i pravoúhlou zatáčku v Dobré a táhlý Doberský kopec.

 Do Přibyslavi tak zdárně dovezl letištní hasičský speciál Panther, největší exponát nastávajího Pyrocaru 2018.

 Producentem je rakouská společnost Rosenbauer. Vůz vyrobila pro mezinárodní letiště v irském Belfastu.

 Protože letištní cisterna je široká téměř tři metry, na dálnicích a silnicích celé Evropy nesmí jezdit po svých kolech, ale musí být převážena na zvláštním valníku. Přeprava z rakouského Lince do Přibyslavi trvala čistého jízdního času šest hodin.

 Na nádvoří semenářského statku Osiva 51 tun těžký a 21,5 m dlouhý náklad zaparkoval a Panther po hodinu trvající přípravě z valníku vycouval. Několik set metrů zbývajících na letiště již dojel sám. Obdobně v neděli absolvuje cestu zpátky do Rakouska.

 Zážitek z vyložení Panthera měl osmiletý Jakub Burda, který v areálu Osivy s rodiči bydlí. Školák, který za pár dnů usedne do lavice druhé třídy přibyslavské základní školy, byl jediný, komu bylo dovoleno na chvíli usednout za volant jednoho z největších požárních automobilů světa.

 Text a foto: Ivo Havlík

Image (2).jpg

Image.jpg

Image (1).jpg

Image (3).jpg

Image (4).jpg

Image (5).jpg


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů